Beteg gyermekek támogatására fordítják a II. Jótékonysági vadászat bevételét

Második alkalommal tartottak jótékonysági vadászatot a beteg gyermekekért. Az Országos Magyar Vadászkamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi szervezete és a Sárospataki Kossuth Vadásztársaság közös szervezésében 2016. október 29-én érkeztek Sárospatakra a vendégvadászok.

Tavaly sikeres és eredményes volt a közös rendezvényünk, így idén miután a kamara megyei lapjában is megjelent a jótékonysági vadászat híre, szinte napokon belül betelt a létszám. 25 főre terveztük, végül 28 vadászt fogadtunk – mondta lapunknak Géczi Ferenc. A Kossuth Vadásztársaság elnöke hozzátette, megtiszteltetés számukra, hogy másodjára állhattak a kezdeményezés mellé. A több százezer forintos bevételt célzott eszközbeszerzésre fogják fordítani, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központja vásárolhat felszerelést az adományból.

Kicsivel, de az elmúlt évinél mégis több pénzt tudunk majd átadni decemberben – mondta a megyei fővadász. Tóth Á. Dénes azt mondta, a törvény által előírt közfeladataikon kívül szerencsére meghallják a jó szándékú felhívásokat is a vadászok, így ez alkalommal 450.000 Ft összegben tudják segíteni a Gyermekegészségügyi Központban gyógyulókat. Fontos, hogy lássák a társadalomban, mi nem csak „lövöldözünk” – teszi hozzá Kriston Nándor, a megyei Kamara elnöke, aki emlékeztetett, önkéntes alapon jelentkeztek a vadászok, segítő szándékkal. Ha a terület több vadászt is elbírna, még többen lettünk volna – tette hozzá. A Kamara elnöke arról is beszélt, évente több közösségi rendezvényt is tartanak, igyekeznek megismertetni a lakossággal a vadászati tevékenység összetettségét, mert szeretnék ha azt is látnák, milyen gondos munka van a vadállomány kezelése, fenntartása mögött.

2007-ben lettem vadász, régi álmom teljesült ezzel – mondta Pócsi Viktor, akit fia hajtóként kísért el, Sajóörösről érkeztek. Messze vagyunk, de a távolság nem lehetett akadálya annak, hogy segítséget nyújtsunk. Nem csak a vadászat öröme, a jó környezet, a kellemes társaság és gyermek megsegítése hozott minket Sárospatakra – tette hozzá.

Idén is az elsők között jelentkeztünk társaimmal a vadászatra, mert úgy éreztük felelősséggel kell lennünk mások iránt is – mondta Kerülő Gyula. A Zempléni Vadászati Alapítvány kuratóriumi elnöke hangsúlyozta, jó kezdeményezésnek tartja a jótékonysági vadászatot, amely reményei szerint jövőre már átlépheti a félmillió forintos támogatási összeget.

Egyre inkább számítanak ránk az emberek, már most kérdezgetnek minket lesz-e a főzés decemberben – teszi hozzá Kerchner József. A Zempléni Hubertus Vadásztársaság elnöke – fiával együtt – ott volt a vadászaton és természetesen a karácsonyi időszak előtti meleg étel adományokról is egyeztettek partnereikkel (A decemberi ételosztást a Zempléni Hubertus Vadásztársaság, a Kossuth Vadásztársaság és a Zempléni Vadászati Alapítvány közösen szervezi. –szerk.). Ahogy fogalmazott, bárkit szívesen látunk, nem csak a rászorulókat. Senki ne legyen szégyenlős, örömmel adunk vadételt az embereknek idén is. Az időpontot hamarosan meghirdetjük majd, de az már biztos, az eddigieknél több üstben készülnek majd a vadételek – tette hozzá Kerchner József.

A második jótékonysági vadászaton végül 95 fácánt lőttek a vadászok. A terítéken tiszteletadás mellett beszéltek újra a nemes célú vadászatról, amelynek pénzbeli eredményét, a 450.000 Ft-ot december hónapban adják át a Velkey László Gyermekegészségügyi Központnak.

Feltöltő

Fel