Közös úton Kassa és Sárospatak

Évek óta kiemelkedően jó kapcsolatot ápol Sárospatak önkormányzata Magyarország Kassai Főkonzulátusával. Az együttműködés újabb eredményeként a héten személyes találkozón vett részt Aros János Kassa polgármesterével.

Richard Raši, Kassa polgármestere a régi városháza épületében fogadta a sárospataki polgármestert, ahol a két város együttműködési lehetőségeiről egyeztettek. Aros János azt mondta, miután a fejedelem sírja Kassán van, Sárospatak pedig II. Rákóczi Ferenc életének legfontosabb állomása, egyértelmű hogy van közös ügyünk. Október 28-án városunkban lesz egy konferencia, amely a fejedelem kassai újratemetésének 110. évfordulójához kapcsolódik. Másnap, szombaton Kassán folytatódnak a programok, ahol megállapodásunk szerint Kassa város alpolgármestere mond majd ünnepi beszédet a Rodostói Háznál.

Aros János emlékeztetett, jelenleg 16 település tagja a Rákóczi Európai Kulturális Útvonalnak, amelynek munkaszervezete Sárospatak központtal működik. Richard Rašival történt egyeztetést követően hamarosan Kassa is tagja lesz a több nemzetet átfogó együttműködésnek – jegyezte meg Sárospatak polgármestere. Aros János arra is kitért, hogy a további együttműködés területeiről is tárgyalt Kassa polgármesterével, elsősorban a turizmus és a Tokaji bor adta lehetőségek erősítésében van jó esély a jövőben.

Feltöltő

Fel