Fotópályázatot hirdet a Képtár

„Az én városom” – Fiatal alkotók fotópályázata és kiállítása

(A felhívás pdf-ben ITT tölthető le! )

A Sárospataki Képtár pályázatot hirdet fotózással aktívan foglalkozó, Sárospatakhoz bármilyen módon kötődő vagy Sárospatakon élő, tanuló fiatalok számára.

A pályázat célja: új fotóművészeti alkotások létrehozása és bemutatása.

A pályázók köre: minden Sárospatakon élő vagy tanuló, bármilyen módon ide kötődő 14 és 22 év közötti fiatal.

Pályázni lehet a következő témákban készült fotóművészeti alkotásokkal:

 

  1. Ember és város

Olyan egyedi vagy sorozatban készült alkotásokat várunk, amelyek a Sárospatakon élő emberek, különösen a diákok, mindennapjait vagy ünnepeit mutatja be. Befogadunk minden olyan művészi ábrázolási igénnyel készült fotót, vagy fotósorozatot, amely lényege az emberábrázolás (esemény kép, portré, riport fotó, szociofotó). Pályázni lehet:

  • egyedi képpel, melynek nagyítási mérete min. 18×24 cm-es,
  • 3 képtől 6 képig terjedő számú fotót tartalmazó sorozattal, képenként min. 12,5×17,5 cm nagyításban.
  1. A város épített és természeti környezete

Olyan egyedi vagy sorozatban készült alkotásokat várunk, amelyek Sárospatak, épített vagy természeti környezetét mutatja be. Befogadunk minden olyan művészi ábrázolási igénnyel készült fotót, vagy fotósorozatot, amely lényege a város és környezetének szépségei vagy árnyoldalai ábrázolása. A képek készülhetnek zár térben vagy külső környezetben is, ill. nappali vagy éjszakai világításban is. Pályázni lehet:

  • egyedi képpel, melynek nagyítási mérete min. 18×24 cm-es,
  • 3 képtől 6 képig terjedő számú fotót tartalmazó sorozattal, képenként min. 12,5×17,5 cm nagyításban.

Mindkét téma esetében a készítés technikai eszköze szabadon választható (színes, fekete-fehér, digitális fotó, hagyományos fénykép, telefonnal készült fotó, stb.). Egy pályázó minkét témában nyújthat be egy-egy pályaművet.

 

A pályamunkákat személyesen vagy megbízottak útján – kiállításra alkalmas állapotban (pl. keretezve, vagy karton paszpartúrában) – a Sárospataki Képtárba kell leadni legkésőbb 2016. október 31-én 16 óráig. Szükséges azonban a fotók elektronikus változatát is mellékelni (bármilyen elektronikus hordozón – pl. dvd, pendrive, e‑mail, tárhely megosztás, elvárt képméret 1208×1024). A későn érkező, vagy hiányosan (pl. a kiírtnál kevesebb számú alkotás, vagy nem kiállításara alkalmas állapot stb.) beérkező pályázatokat nem fogadjuk el.

A beadott munkák mindegyikén (hátulján vagy munkákhoz tűzött dokumentumban) tüntessék fel: az alkotó nevét, életkorát, elérhetőségét (lakcím, telefon, e-mail cím), az alkotás címét és a készítés idejét (év), illetve azt, hogy melyik témában pályázik.

Elbírálás: A pályázatokat sárospataki művészekből álló szakmai zsűri bírálja el.
Díjak kategóriánként : első díj: 30.000 Ft, második díj:  25.000 Ft, harmadik díj: 20.000 Ft.

A beadott munkákból, a zsűri válogatása alapján a Képtár 2016. decemberében kiállítást rendez az Új Bástya Rendezvénycentrumban.

A zsűri fenntartja a jogot, hogy a meghirdetettnél több, vagy kevesebb díjat adjon ki.

Részletes információ: Sárospataki Képtár, 3950 Sárospatak, Szent Erzsébet út 14.
telefon: 06-20-626-5102, e-mail cím: info@patakikeptar.hu

Feltöltő

Fel