17 hektoliter sör fogyott az I. Sárospataki Sörfesztiválon

Már péntek este megmutatkozott, hogy bizony van kedve az embereknek sörözni a Makovecz téren. Egészen konkrétan a vártnál jóval hamarabb elfogytak a sörök, természetesen szombat estére újra teljes kínálattal várták a vendégeket.

A szervezők is meglepődtek azon, hogy a négy faházban is kínált jelentős sörmennyiség már az első napon elfogyott. 805 liter, ha jobban tetszik 1.610 korsó sör volt a pénteki fogyasztás.

Szombaton 900 liter sör talált gazdára, így a kétnapos sörfesztivál ideje alatt több mint 17 hektoliter sört fogyasztottak a Makovecz téren. Gazdag István, a HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt., területi képviselője – a rendezvény főszponzora – azt mondta, örömmel tapasztalja, hogy az elmúlt éven megfogalmazódott ötletből valóság lett és a közönség jól fogadta a programot. Hozzátette, A Kávéház vezetése, a város önkormányzata közös akarattal tudta sörünnepé varázsolni a fesztivált. Az óriási sörsátor, a pavilonok, a minőségi sörök és a programok mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy jó hangulatú rendezvény honosodjon meg Sárospatakon – tette hozzá Gazdag István.

Szombaton délután a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola táncosai és az Ukrajnából valamint Erdélyből a szakmai konferenciájukra érkezett táncosok léptek színpadra a téren, több mint kétórás műsorral szórakoztatva a közönséget. A sörcsapok állandó munkája mellett két helyi zenekar is fokozta a hangulatot. Természetesen a sörös játékok sem maradtak el, a nyeremények sörkuponok voltak.

Aros János polgármester azt mondta, kellemes meglepetés érte, amikor azt a visszajelzést kapta az emberektől, hogy tetszik nekik a sörfesztivál. Helye van a téren, helye van a város életében, ezért várhatóan jövőre is megszervezik majd partnereinkkel közösen.

Feltöltő

Fel