Névváltozás a Vay-ban

A Vay Miklós Református Szakképző Iskola és Diákotthon tanulói közül mintegy 20 diák 3 napos hajdúszoboszlói jutalomüdülésen vett részt a nyár folyamán. A diákok felejthetetlen élményekkel gazdagodtak, de a pihenés nem tartott sokáig, mert kezdődött számukra a nyári gyakorlat.
Az új tanévben változik az iskola megnevezése: Vay Miklós Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon néven folyik tovább az oktatás. A változás lényege, hogy a korábbi szakközépiskolai osztályok szakgimnáziummá alakulnak át, ahol a tanulók az érettségivel szakmát, plusz egy éves képzéssel pedig technikusi minősítést is szerezhetnek illetve beszámítják tanulmányaikat a felsőfokú képzésbe, amennyiben a választott felsőfokú speciális szakirány megegyezik majd a korábbi középiskolai szakiránnyal.
A jelenlegi szakiskolai osztályok pedig szakközépiskolákká válnak és a szakma megszerzéséhez szükséges három éves képzés után a tanulóknak lehetőségük lesz két év alatt az érettségi megszerzésére – nyilatkozta Dr. Téglás Zsolt, igazgató.

Feltöltő

Fel