Új piac és közösségi tér kialakítására pályázik a város

Szinte minden héten tartanak rendkívüli képviselő-testületi ülést Sárospatakon, miután folyamatosak az úgynevezett TOP-os pályázatok beadásai. Ezek azok a források, amelyek az önkormányzati fejlesztéseket segítik elő. Most a régi „MDF piacként” ismert területet modernizálnák.

A héten egy újabb határidős pályázat beadására került sor, ami barnamezős területek rehabilitációját célozza meg. Ez Sárospatak esetében a vasút mellett található régi piac újrahasznosítását jelentené. A pályázat részeként, elsőként az ott felhalmozott törmeléket számolnák fel. Aros János azt mondta, az építési törmeléket is újrahasznosítanák, hiszen azok válogatva alkalmasak lesznek egyes utak javítására, felújítására.

A város polgármestere közölte, a terület rendbetételét követően piac és szabadidős tevékenységet kiszolgáló létesítményt szeretnének létrehozni, zárt parkolóval, teljesen új infrastruktúrával, kamerarendszerrel, utcabútorokkal és több mint ezer négyzetméteres parkosítással. A beruházás összköltsége megközelíti majd a bruttó háromszáz millió forintot.

A piaci részen műszaki cikkek, vegyes áru, ruhaneműk vagy akár járművek árusítására is lehetőség lenne.

A polgármester azt is elmondta, az elmúlt néhány hónapban már több mint 2 milliárd forint értékben nyújtottak be TOP-os pályázatot. Az őszi-téli időszakban várhatóak az eredményhirdetések és persze a következő hetekben is készülnek az új önkormányzati fejlesztésekről szóló pályázati anyagok. Aros János közölte, várhatóan meghaladja majd a három milliárd forintot a Sárospatak városa által benyújtott pályázati programok forrásigénye. A TOP-os pályázatok 100 %-os támogatást biztosítanak, vagyis az önkormányzatnak nem szükséges saját forrásokat bevonnia a programok végrehajtásába.

A rendkívüli testületi ülésen még egy napirend volt, zárt ülésen döntöttek a résztvevő képviselők arról, hogy nem kívánnak élni elővásárlási jogukkal egy Béla Király téri ingatlan esetén.

Feltöltő

Fel