Heti recept – 2. Mézes, mustáros csirke

Kedves Olvasóink!

A Sárospatak újsággal és a piroskockas.blog.hu weboldallal együttműködve a fenti címmel új rovatot indítunk. Célunk, hogy olyan egyszerű és kiadós ételeket ajánljunk, amelyeket otthon is könnyen elkészíthetnek. Heti receptünk a mézes-mustáros csirke. Ne vásároljanak ehhez készített ételport, amit a gyártó alapnak nevez, mert csak kidobnák az ablakon a pénzt, és azért is, mert nélküle jobbat tudnak készíteni. Mindjárt kétfélét is.

mezes_csirke
I. Mézes, mustáros csirke

Hozzávalók 2 főre: 300 g csirkemell, 15 g vaj, 2 ek olíva olaj, 1 mk sűrített paradicsom, 1 cikk fokhagyma, 2 ek méz, 2 ek mustár, 100 ml alaplé (mindegy milyen), só, bors.

Előkészítés: 1.) A húst vágjuk vékony csíkokra. 2.) A mézet, a mustárt és az alaplevet turmixoljuk össze. 3.) A fokhagymát szeleteljük vékonyra.  

Elkészítés: 1.) A olajat a vajjal melegítsük fel. 2.) A fokhagymát pirítsuk meg, majd vegyük ki. 3.) Szintén pirítsuk meg a húst. Ezt is vegyük ki. 4.) Csavarjuk takarékra a lángot. A serpenyőbe tegyük bele a paradicsomot és pirítsuk kicsit, majd fokozzuk a tűzerőt. 5.) A mézzel és az alaplével elkevert mustárt – miután belekevertük a paradicsomot – forraljuk vissza, ameddig a mártás nagyjából negyedéig redukálódott és szépen fényesen körbeveszi a húst. Most sózzuk és borsozzuk miután megkóstoltuk. Tálaljuk krumplipürével. További részletekért kattintson a képre!

II. Mézes, mustáros csirke tejszínnel. Hozzávalók 2 főre:300 gr csirkemell, 15 g vaj, 2 ek olíva olaj, 1 cikk fokhagyma, 2 ek méz, 2 ek mustár, 100 ml tejszín, só, bors, (tárkony). Ha elkészült, így fog kinézni, és ha kíváncsi arra, hogyan kell elkészíteni, kattintson ide, vagy a képre.

mezes_csirke_2

Feltöltő

Fel