Több ezer zarándok érkezett Sárospatakra az Irgalmasság jegyében

Dr. Ternyák Csaba érsek úr az Irgalmasság szentévében pünkösdhétfőn Sárospatakra hívta és várta az egyházmegye híveit és papjait. A hívó szóra mintegy 3.000 ember hallgatott.

A Szent negyedben már reggel óta nagy volt a nyüzsgés. Az egyházmegye és az ország különböző pontjairól érkeztek a zarándokok.

Mint ismert az irgalmasság rendkívüli szentéve a 30. szentév a római katolikus egyház történetében. 2015. december 8-án, a szeplőtelen fogantatás ünnepén, a II. vatikáni zsinat befejezésének 50. évfordulóján kezdődött a Szent Péter-bazilika szent kapujának megnyitásával, és 2016. november 20-án, Krisztus király ünnepén zárul.
Ferenc pápa a 2013. március 13-i megválasztásának második évfordulóján jelentette be, hogy rendkívüli szentév megtartását tervezi. A pápa a prédikációjában kiemelte, hogy azért szentel külön jubileumi évet az irgalmasságnak, mert az egyháznak a korszakos változásokkal terhelt időszakban az a feladata, hogy erőteljesebben mutassa meg Isten jelenlétének és közelségének jeleit.

A Vízikapunál Dr. Ternyák Csaba érsek emlékeztetett, az egyházmegyében idén két helyszínre, Eger és Sárospatak esetében hirdettek zarándoklatot. Szent Erzsébet városában az Irgalmasság otthonára talál, az emberek megerősödve térhetnek haza, családjukhoz, barátaikhoz.

Feltöltő

Fel