Átadták a ZÖLDÚT Kerékpárkölcsönzőt

Átadták a ZÖLDÚT Kerékpárkölcsönzőt, amely komplex szolgáltatásokkal szolgál a helyieknek és a Sárospatakra látogató turistáknak. A fejlesztés egy Tokaj-Hegyalja 27 települését érintő összesen 2,3 milliárd forintos turisztikai pályázat eredménye.

Aros János az ünnepélyes átadón emlékeztetett, összességében 170 millió forintot fordíthattak a turizmus fejlesztésére. A központ a “Marci bácsi festékboltjaként” ismert épület felújítása fontos állomás volt. Itt kaptak helyet a hagyományos és elektromos kerékpárok, az elektromos autók, amelyek bérelhetőek lesznek az idei érkezők számára. A természeti adottságok felfedezéséhez négy darab dízelüzemű terepjárót vásároltak. Ezek több előre tervezet útvonal szállítják az érdeklődőket, természetesen igény szerint egyedi kéréseket is tudnak teljesíteni. A pályázat részeként az Újbástya Rendezvénycentrum alatti Kazamata felújítása is megtörtént, amely borászati múzeumként funkcionál.

Korábban újranyitott a szabad strand, vásároltak úszó vízi színpadot és új csónakokat. Egy vadonatúj több mint 400 férőhelyes rendezvénysátor is rendelkezésre áll, amelyhez szabványos választókerítést és 6 x 8 m-es fedett színpadot is vásároltak. Az eszközök közé tartozott még annak az 5 db új pavilonnak a beszerzése is, amelyeket a Makovecz Imre téren láthatnak most a pataki lakosok.

A polgármester megjegyezte, az elmúlt évek statisztikai adatai, miszerint Zemplén leglátogatottabb települése Sárospatak volt, azt erősítik, hogy minden egyes a turizmus fejlesztésére fordított összeg a fejlődést szolgálja. Ha több turista érkezik a városba, többet költenek itt, az a szolgáltatóknak és az önkormányzatnak is jó – jegyezte meg Aros János.

Sárospatak városa eddig az épített és kulturális öröksége miatt volt elsősorban célpontja a turistáknak, no meg a fürdője miatt. Felismerve a vendégek igényeit, az aktív turizmus iránti igényt, most már a vendégek szélesebb körét elérik és több szolgáltatást tudnak nyújtani – mondta Dr. Hörcsik Richárd. Abaúj és Zemplén országgyűlési képviselője szerint a Bodrog folyó, a Megyer-hegyi Tengerszem, a helyi és közeli borászatok mind-mind olyan terület, amelyet részévé kell tenni a turisztikai palettának. Az, hogy az új kerékpárok vagy éppen szállítójárművek iránt a helyi szállásadók, éttermek is érdeklődnek, jól mutatja, hogy helyes irányba tartanak a pataki fejlesztések.

Az országgyűlési képviselő azt is megjegyezte, hogy a városközpontban található új szolgáltató szalon már küllemében is reprezentálja a minőségi programok lehetőségét. Dr. Hörcsik Richárd hozzátette, a kormány nem felejti el Zemplént, sőt egyre több forrással támogatja, elég ha csak az idei jubileumi 25. Zempléni Fesztiválra gondolunk, amely idén 100 millió forintos plusz támogatást kapott – zárta Dr. Hörcsik Richárd.

Hétfőtől vasárnapig reggel nyolc és este hat óra között várjuk az érdeklődőket munkatársaimmal – mondta a ZÖLDÚT Kerékpárkölcsönzőt üzemeltető társaság ügyvezetője. Erdős Tamás közölte, tematikus útvonalakat alakítottak ki, melyeket még bővíteni akarnak a jövőben. A várossal és más helyi rendezvényszervezőkkel egyeztetve számos programon jelen leszünk, hogy népszerűsítsük a szolgáltatásainkat a lakosság és a turisták körében. A városnéző és terepautókat minden esetben felügyelettel biztosítjuk, hiszen a személy és vagyonbiztonság kiemelt figyelmet érdemel.
Az külön örömünkre szolgál, hogy már a megnyitót követően többen éltek a kölcsönzés lehetőségével, hiszen egy éppen erre járó fiatal hazai és egy középkorú német pár is azonnal bringára pattant – tette hozzá Erdős Tamás.

A szolgáltatásokról részletes leírást és tájékoztatót találnak a zoldutazas.com internetes oldalon.

 

Feltöltő

Fel