Negyedszázad a magyar és európai politikában – könyv készült dr. Hörcsik Richárd munkásságáról

„Abaúj- Zemplén, Magyarország és Európa szolgálatában” – ezzel a címmel jelent meg egy Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselőről szóló könyv, mely közel 450 oldalon mutatja be a politikus elmúlt több mint két évtizedben végzett tevékenységét.

A „Negyedszázad a magyar és európai politikában” alcímet viselő könyv válogatás 25 év beszédeiből és felszólalásaiból, amelyek betekintést engednek abba a háttérmunkába, amelyek a térség, az ország és természetesen az Európai Unió tagállamaként is fontos témaként szerepeltek az elmúlt 25 évben.

A rendhagyó könyvbemutatón dr. Hörcsik Richárd elmondta, mindig is fontos volt számára, hogy a térség ügyeit megfelelő módon tudja képviselni. Ennek köszönhetően pedig igyekezett úgy lobbizni, hogy fejlesztések, problémamegoldások eredményezzék munkásságát. Kiemelte, fontos esemény volt számára az, hogy részese lehetett az első szabadon választott országgyűlés megalakításának és folyamatosan figyelemmel kísérte azt is, hogy a magyar politika és azok szereplői milyen változásokon mennek keresztül. Politikai pályafutásának sokoldalúságát mutatja, hogy a parlamenti felszólalások, interpellációk mellett köszöntők, emlékbeszédek is helyet kaptak a válogatásban.

Az esemény keretében prof. Dr. Dienes Dénes, szerkesztő elmondta, hogy ez a kordokumentum az idő előrehaladtával lesz egyre értékesebb. Több évtized távlatában lehet majd igazán arról értekezni, hogy az országgyűlési képviselő milyen munkát folytatott.

Gulyás Gergely, frakcióvezető-helyettes ennek kapcsán elmondta, hogy Dr. Hörcsik Richárd az a sokoldalú politikus, aki sokszor párthovatartozástól függetlenül képviselte régióját. Munkássága példaértékű a mai fiatal politikusok számára is.
A könyv mindezek mellett fényképekkel is dokumentálta az elmúlt 25 év eseményeit. Ezekből a is találhat jó néhányat az olvasó.

A cikk szerzője: Mezősi-Nagy Mariann.

Feltöltő

Fel