Országos rajzverseny 1. helyezettje a Rákócziban

Egri csillagok címmel immár XII. alkalommal hirdette meg országos rajzpályázatát Egerrel közösen az Eventus Üzleti, Művészeti Középiskola.

A döntőre 2016. január 8-9-én került sor Egerben, ahol Sajtos Attila, az intézmény igazgatója gratulált az eredményes pályázóknak. Az iskolában már hagyomány, hogy minden évben Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényének illusztrálásával népszerűsítik a regényt, ekképp fejlesztve a diákok vizuális képzelőerejét. A pályázatra idén is 8. osztályos tanulók műveit várták, lehetőséget adva számukra tehetségük bemutatására. A kétfordulós verseny után a döntőben nyolcvan diák vett részt az ország legkülönbözőbb intézményeiből. A fővédnök ezúttal is Jankovics Marcell filmrendező, művelődéstörténész volt.

A döntőbe jutott diákok délelőtt az iskola Süllős Gyula termében hozták létre alkotásaikat az előre meghatározott tematika alapján. A verseny ideje alatt szüleik és kísérőik a város nevezetességeivel ismerkedtek. Az eredményhirdetésre a zsűri értékelése után, délután került sor, ahol a legjobbaknak járó díjakat is átadták. Iskolánk tanulója, Jaskó Emma (8.c) az egri csatajelenet illusztrálásával az I. helyen végzett. A pályaművekből kiállítás nyílt az iskola épületében.

Gratulálunk az 1. helyezéshez!


Fel