Elhunyt dr. Gergyeni Pál Zoltán

72 éves korában elhunyt dr. Gergyeni Pál Zoltán.

1943. április 27-én született Budapesten született, édesapja műszaki katonatiszt, édesanyja adminisztrátor volt. A háború alatt a család Németország felé vonult a fronttal együtt. Túlélték a nagy drezdai bombázást. Édesapja odakint amerikai fogságba esett. A fogságból viszonylag hamar szabadult édesapával a család elindult hazafelé. A budapesti lakásba már nem tudtak visszamenni, így az Albertirsán lakó nagyszülőknél telepedett le a család. Az általános iskola 8 osztályát itt járta ki.

Középiskolai tanulmányait 1962-ben a Monori József Attila gimnáziumban kitűnő eredménnyel végezte, majd felvételt nyert a Budapesti Orvostudományi Egyetem Fogorvosi karára, és 1967-ben fogorvosi diplomát szerzett.
Feleségével – Marikával – 1966-ban az egyetemen ismerkedett meg.  A diploma átvétele után, 1967. január 21-én házasodtak össze, közös életük ekkor kezdődött.

Az egyetem után Sajóládra helyezték körzeti fogorvosnak. Az induláshoz ígért lakás, rendelő zárszámadás miatt nem állt rendelkezésre. A hiányos rendelő miatt a miskolci Szentpéteri Kórház szájsebészeti fekvő osztályán dolgozott eleinte rezidensként, majd externistaként.

3 év elteltével átköltöztek Alsózsolcára, ahol 11 évet dolgoztak. Itt születtek a gyermekek is: Ágnes és Gábor.
Felesége – Marika – letette a fogászati asszisztensi szakvizsgát. Ettől kezdve együtt dolgoztak.

1981-ben, a barátok unszolására, valamint a gyermekek tanulmányai miatt költöztek Sárospatakra.
Több tudományos cikket írt, amelyek szakmai lapokban jelentek meg.

Elsők között végzett el egy számítógépes tanfolyamot, majd némi gyakorlás után hobbiból írt egy „fogászati jelentő” programot, melyet a sárospataki fogorvosok kb. 10 évig (2009. év végéig) élesben használtak.
Munkáját szinte hobbiszerűen szerette, a Sárospatakon eltöltött évek alatt mindig is jól érezték magukat feleségével.

A sárospataki Rendelőintézetben 34 évet dolgoztak.

Sárospatak Város Önkormányzata ez úton is részvétét fejezi ki a gyászoló családnak.

dr_gergenyi

Dr. Gergyeni Pál Zoltán

 

Feltöltő

Fel