Átadták a Fiatal Alkotók Pályázatának díjait

A Sárospataki Képtár több éve szisztematikusan foglalkozik a fiatal korosztályokkal. Az intézmény elsődleges célja ezzel a tevékenységgel az, hogy a város fiatal lakóit és az itt tanuló diákságot közelebb vigye a képzőművészethez és a Képtár gyűjteményeihez. A legfiatalabbakat esősorban a múzeumpedagógiai programok által próbálják elérni. A középiskolás korosztály számára különböző pályázatok meghirdetésével népszerűsítik a képzőművészetet és a Képtár gyűjteményeit. Korábbi pályázatok egy-egy művész életművéhez kapcsolódtak. Az idei őszön alkotói pályázatot hirdettek.

A kiírás értelmében képzőművészettel aktívan foglalkozó, Sárospatakhoz bármilyen módon kötődő vagy Sárospatakon élő, tanuló fiatalok pályázhattak. A több kategóriában kiírt pályázatra végül is 12-en jelentkeztek, nagyon változatos műfajú alkotásokkal. (Az eredeti pályázati kiírás ITT olvasható!)

A pályázati eredmények kihirdetésére és az alkotásokból rendezett kiállítás megnyitójára december 14-én, 17 órától került sor az Új Bástya Rendezvénycentrumban. A tárlatot feLugossy László képzőművész, a zsűri tagja nyitotta meg és Ő adta át a díjakat is. (A zsűri további két tagja volt még: Molnár Irán és Stark István festőművészek.)

A pályázat díjait a követkő fiatok kapták:

I. díj: Makláry Ábrahám

II. díj:Jakab-Kelemen László

III.díj:  Cserépy Annamária Krisztina

Különdíj: Seres Eszter

Különdíj: Tompa Laura

További képek ITT!


Fel