Közös Advent a Makovecz Imre téren

Az utóbbi évek hagyományává vált Sárospatakon, hogy eleinte a Hild téren, majd az új főtér kialakításával a Makovecz Imre téren tartanak közös programot a város lakói a Karácsonyt megelőző várakozás során. Az is hagyománnyá vált, hogy az első alkalommal az óvodások kedveskednek műsorral és a történelmi egyházak képviselői nyitják meg gondolataikkal az Adventi programsorozatot. Most vasárnap szép versekkel, dalokkal készültek az óvodások, a műsort és az egyházi köszöntőt követően pedig a város Adventi koszorúján meggyújtották az első gyertya lángját. E lángból ezúttal is sokan vittek magukkal haza, otthonukba.
Advent további három vasárnapján is este hat órai kezdettel lesznek programok a Makovecz Imre téren. Legközelebbi vasárnapon az általános iskolások, harmadik alkalommal a középiskolások, míg december 20-án a civil szervezetek és helyi vállalkozók látják el a rendezvény “házigazda” szerepét.
A közös Advent vasárnapi programok természetesen a nagy beszélgetések ideje is, családok, baráti társaságok sokaságával találkozhatunk a tömegben.
A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak valamennyi rendezvényre!

Feltöltő

Fel