Újra múzeumpedagógia foglalkozások a Képtárban

A Képtár, Sárospatak Város kulturális közéletben való szerepvállalása szempontjából egyre hangsúlyosabb tevékenysége a gyermekekkel való foglalkozás. A múzeumpedagógia mint szakszó, kevéssé jellemzi azt a munkát amelyet az itt dolgozó művészek, pedagógusok folytatnak. Az ismeretek újszerű átadása, az élmények, az alkotó munka öröme. Ezek a fogalmak sokkalta inkább jellemzik ezt a munkát. A 2013-ban elkezdett folyamat mára már a Képtár napi munkájának részévé vált. Az intézmény munkatársai, a fenntartó önkormányzat és az üzemeltető Sidinfó Kft. közös erőfeszítéseinek köszönhetően, a kezdéshez elnyert EU-s pályázat forrás felhasználását követően is mindig találtak anyagi lehetőséget a foglalkozások újra szervezéséhez. A programok kezdete óta több mint ezer gyermek vett részt ilyen múzeumi órákon a Képtárban.

Ezt a számot az idén is van lehetősége növelni az intézménynek. November végén és decemberelején 8 foglakozásra kerül sor. A járás minden általános és középiskolája megkapta a Képtár megkeresését az ingyenes részvétel lehetősével. Nyolc iskola tudott vállalkozni arra, hogy egy-egy csoporttal részt vegyen a közös munkában.

A foglalkozások november 26-án el is indultak a hercegkúti Gyöngyszem Általános Iskola csoportjával. A kiváló hangulatú foglalkozás témája ezúttal az őszi képek voltak. A gyermekek a Képtár kiállításainak megismerésén túl őszi témájú képek elemzésével és legfőképpen alkotásával foglalkoztak.

A megvalósuló foglalkozások anyagi hátterét ezúttal az intézmény saját erőből finanszírozza.

 

További képek ITT!


Fel