Országos matematika verseny a pataki képzőben

Az Óvó- és Tanítóképzők Egyesületének Matematika Tagozata 24. alkalommal hirdette meg országos feladatmegoldó matematika versenyét, ami 2010 óta Szendrei János néhai szegedi matematika professzornak a nevét viseli. A versenyt a 2015/16-os tanévben – a verseny történetében immár harmadszor – az Eszterházy Károly Főiskola Comenius Kara rendezte meg.

Az óvodapedagógus, tanító, gyógypedagógus és konduktor szakos, nappali tagozatos főiskolai hallgatók megmérettetésére 2015. november 13-15. között került sor. Tíz képző intézményből – Bajáról, Budapestről, Debrecenből, Egerből, Győrből, Kecskemétről, Szarvasról, Szegedről, Vácról és Sárospatakról – összesen 47 versenyző érkezett.

A rendezvény keretein belül a matematika feladatok megoldása mellett lehetősége nyílt a versenyzőknek és a felkészítő-kísérő oktatóknak ismerkedni Sárospatak nevezetességeivel, a kitűnő tokaji borokkal és nem utolsó sorban egymással.

A kitűnő hangulatú versenyen az ún. általános képzésben Marczisovszky Márk váci, a matematika műveltségterületi képzésben résztvevők közül pedig Lászlóffy Orsolya budapesti hallgató végzett az első helyen. Az intézmények versenyében Vác, Szeged, Budapest volt a sorrend.

A zsűri elnöke Dr. Herendiné Dr. Kónya Eszter, a Debreceni Egyetem egyetemi adjunktusa, főszervezője Dr. Szilágyiné Dr. Szinger Ibolya, a bajai Eötvös József Főiskola főiskolai tanára, az Óvó- és Tanítóképzők Egyesülete Matematika Tagozatának elnöke volt.

Feltöltő

Fel