Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeztünk

Az 1956-os forradalom és szabadságharc Magyarország népének a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tüntetésével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be.

Sárospatak Város Önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc 59. évfordulóján az iskolakerti emlékhelynél rendezte meg ünnepi műsorát. Itt, Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Főiskola rektora tartott beszédet, melyben felelevenítette az akkor idők történéseit.

2015okt_megemlékezés_okt_23 (24)

Az ünnepi műsorban ’56 eseményeit és szellemiségét az Eszterházy Károly Főiskola Comenius Karának hallgatói és néhány általános iskolás kisdiák idézte fel.

A megemlékezés végén a város önkormányzatának, intézményeinek és civil szervezeteinek képviselői elhelyezték a megemlékezés koszorúit az iskolakerti emlékműnél, majd közösen énekelték el a Szózatot.

Feltöltő

Fel