2015.10.12. 16:00 - 17:00
Megszentelt élet pedagógiája előadássorozat következő alkalma a Szent Erzsébet Házban

A megszentelt élet pedagógiája előadássorozat következő alkalma egy héttel korábban, október 12-én lesz a Szent Erzsébet Házban.

Ferenc pápa 2014-ben meghirdette a Megszentelt élet tematikus évet. Korunk egyik súlyos kihívása, és az információs társadalom paradoxona, hogy a generációk között egyre mélyülő kommunikációs távolság alakul ki nyelvhasználatban, stílusban, jelentéstartalomban és a használt kommunikációs csatornák tekintetében egyaránt.

Megszentelt élet éve

Hogyan lehet mégis a kétezer éves evangéliumi értékrend vonzó? Hogyan adható át a megszentelt élet értékrendje? A sikerre és anyagiakban megtérülő teljesítményre fókuszáló világban hogyan lehet hitelesen közvetíteni a testvéri, felebaráti szolidaritás mintáját?

A mérhető és számszerűsíthető teljesítmények alapján megítélt diák és iskola világában hol a helye a szeretet és az irgalom kultúrájának? Azoknak a jó gyakorlatoknak, megerősítő és éltető mintáknak a megismerése, amit az egyes szerzetesrendek a sajátos egyéni karizmájuk szerint az elmúlt évszázadokban megvalósítottak, és a jelenben az oktató, nevelő tevékenységük során megélnek erőt adó, segítő ismeret lehet a jelen pedagógusainak, és minden gyermeket nevelő felnőtt számára.

2015. október 12-én délután 16.00 órától P. Holzinger Ferenc SJ., a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium igazgatója mutatja be a jezsuita rend lelkiségét és pedagógiai módszereit.

Az előadás a Szent Erzsébet Ház konferencia termében lesz az I. emeleten (Sárospatak, Szent Erzsébet u. 13.).

Mindenkit szeretettel várunk!

Feltöltő

Fel