Megkezdődtek az EKF Comenius Kar tanszállodájának kivitelezési munkálatai

Május közepén a Comenius Karon egy sajtótájékoztató keretein belül jelentette be a jó hírt az Eszterházy Károly Főiskola, hogy egy pályázat által, közel 300 millió forintból teljesen felújítják a kar „D” épületszárnyát, azaz a jelenlegi kollégiumi részt. A hosszas közbeszerzési eljárások után végre most, szeptember elején megkezdődtek a bontási munkálatok és az állványozás, majd az épület egy teljesen új külsőt és belsőt kap.

A fejlesztés célja, hogy a korábban kollégiumként működő épület átalakításával, megújításával egy olyan tanszálloda és oktatási tér jöjjön létre, amely turizmus-vendéglátás, informatikai és borászati diszciplínákhoz kapcsolódik borlaborral, informatikai teremmel és tanszállodával. Így az épületben egy 2×12 szobás tanszálloda valósul majd meg, ahol helyet kap még a kor igényeinek megfelelő, 20 darab számítógépből álló informatikai labor valamint egy borbíráló labor is.

A sikeres, ám hosszadalmas közbeszerzési eljárások lefolytatása után szeptember 1-én megtörtént a munkaterület átadás-átvétel, mely így már teljes mértékben a kivitelezők rendelkezésére áll. Azonban ahhoz, hogy az épület novemberre elkészüljön, minden felújítandó szintet (földszint, első és második emelet) más és más alvállalkozó készíti el.

A munkaterület átadását követően tehát megkezdődtek a bontási munkálatok, melyeket az épület körbeállványozása követett. Új nyílászárókat helyeznek be, megtörténik az épület teljes külső szigetelése, bádog és csatornacsere is, valamint a külső színezés. Ezzel párhuzamosan pedig folyamatosan megújul a belső dizájn, kialakításra kerülnek a szobák és az új elektromos hálózat is.

Feltöltő

Fel