Folyamatosan ellenőrzik a tehergépjárműveket

A Sárospataki és a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság minden hónapban közös ellenőrzést tart a Sárospataki Rendőrkapitányság illetékességi területén. Ennek fő célja, hogy ellenőrizzék a tehergépjárműveket, továbbá hogy azok vezetői az adott útszakaszon megfelelő engedéllyel közlekednek-e. Egy ilyen ellenőrzési akció zajlott a hét elején is.

Már nem az első alkalom, hogy a Sárospataki és Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság dolgozói közös akciót szerveznek, hiszen így nagyobb erőt tudnak összpontosítani egy bizonyos feladat végrehajtására és általában eredményesebbek is ezek az ellenőrzések. Ilyenkor több gépjárművet tudnak ellenőrizni, és megfigyelhető, hogy ennek következtében egyre jobban betartják a közlekedési szabályokat az autósok. Legutóbbi ellenőrzési akciójuk során ismét a tehergépjárműveket és azok vezetőit ellenőrizték.

„A Sárospataki és Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság minden hónapban közösen tart egy közúti ellenőrzést, melynek a célja, hogy ellenőrizzük a területünkön áthaladó tehergépjármű forgalmat. Ezt indokolttá teszi az is, hogy a 37-es számú főúton elég sok közlekedési baleset történt mostanság, amelynek vagy részese, vagy okozója tehergépjármű volt.

A kollégák legutóbb a 37-es számú főúton kezdték az ellenőrzést, majd átvonultak Sárospatak Gárdonyi útjára. Érdemes tudni, hogy a Bodrog híd le van korlátozva 7,5 tonnára, elvileg tehergépjármű az útszakaszra csak úgy hajthat be, ha a közútkezelőtől külön engedélyt kapott rá. A kollégák ezt az engedélyt ellenőrizték valamint azt, hogy a tehergépjármű és vezetője megfelelő állapotban van-e ahhoz, hogy közútjainkon közlekedjen.

A tapasztalataink azt mutatják, hogy a folytonos ellenőrzésnek köszönhetően minimálisra csökkent a szabálysértők száma. Mivel az ellenőrzés híre elterjedt, a vezetők tudják, hogy itt nem tudnak úgy áthajtani, hogy ne szűrjük ki őket, és a legapróbb hiányosságokat is minimum egy figyelmeztetéssel bírságoljuk. Így sokan inkább nem is próbálkoznak, hanem betartják a szabályokat, ott közlekednek, ahol számukra megengedett” –  nyilatkozta Bacsó Tibor.

Feltöltő

Fel