A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola dákjai nyelvi táborban jártak

A tanévet követően, 2015. június 22-26. között a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 15 német és 15 angol nyelvet tanuló diákja  négy kísérő pedagógussal együtt élményekben gazdag 5 napot töltött Egerben, idegen nyelvi táborozás keretében.

A délelőttökön angol/német nyelvi foglalkozások voltak, melyeken játékosan, változatos munkaformákkal, sok mozgással, különböző témákat dolgoztak fel (nyár, időjárás, utazás stb.). A foglalkozások keretében lehetőségük adódott a Bibliában is elmélyülni, melyhez nagy segítséget jelentett számunkra a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat munkatársának, Vágvölgyi Évának sok hasznos tanácsa, ötlete illetve a Bibliatársulat által rendelkezésre bocsátott Kinderbibel interaktív anyaga.  Dr. Lengyel Gyula atya német nyelvű és P. Magung Fransis SVD verbita atya angol nyelvű előadása nagyon érdekes és különleges volt a diákok számára.

Délutánonként a táborozók ismerkedtek Eger nevezetességeivel. Jártak a Bazilikában, az Egyházmegyei Könyvtárban, az Egri Várban, a Varázstoronyban, a Marcipán Múzeumban, a Tűzoltó Múzeumban és a strandon is.

A táborozás jó lehetőséget teremtett arra, hogy a kis közösségek tagjai még jobban összekovácsolódjanak, és hogy mindannyian lelkiekben is feltöltődjenek.

Feltöltő

Fel