Az autóbuszokat ellenőrizték egy közlekedésrendészeti akcióban

A TISPOL Műveleti Csoport 2015. évi terve alapján a „European Operation Truck and bus” nemzetközi fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzés végrehajtását rendelték el a múlt hét végén, mely elsősorban a nehéz tehergépjárművek és autóbuszok átfogó ellenőrzésére terjedt ki. A rendőrök vizsgálták ezen járművek műszaki állapotát, a meglévő okmányok hitelességét és a vezetők személyét is. A közlekedésrendészeti akcióhoz a Sárospataki Rendőrkapitányság is csatlakozott, akik elsősorban a Végardó Fürdő hátsó bejáratánál ellenőrizték az autóbuszokat.

Korábban a kamionokat, most pedig a buszokat ellenőrizte a Sárospataki Rendőrkapitányság. A háromnapos TISPOL ellenőrzés sorozat célja az volt, hogy a rendőrök javítsák a közlekedésbiztonság helyzetét, a bekövetkezett balesetek súlyossági fokát csökkentsék, ellenőrizzék, hogy a vezetők a napi, a heti vezetési és pihenőidőket szabályosan betartják-e, valamint az autóbuszok műszaki állapotának vizsgálatára is sor került – tudtuk meg Bacsó Tibor r.alezredestől.

A közúti kontroll kiterjedt a lakott területen belüli útvonalakra, a ki- és bevezető valamint a gyorsforgalmi útszakaszokra is. A Sárospataki Rendőrkapitányság munkatársai a Végardó Fürdő hátsó bejáratánál minden autóbuszt és kisbuszt megállítottak és átvizsgáltak. Bacsó Tibor azt is elmondta, általában minden papír és tachográf korong rendben van, a pihenőidőket is szépen betartják a vezetők, csak úgy, mint a sebességhatárokat. A mostani akcióból is ez derült ki: a legtöbb esetben mindent rendben találtak a rendőrök, azonban voltak apróbb szabálysértések is, melyek miatt helyszíni bírságot alkalmaztak az autóbusz vezetőkkel szemben.

Feltöltő

Fel