Két hétig vidám nyári gyermekzsivaj a Képtárban

Ma, 17-én pénteken délután, véget ért a Képtár nyári „múzeumi(nap)közi”-je. Ez kedves szójáték egyszerre utal az intézmény múzeumpedagógia programjára és a nyári napközis táboros elfoglaltságra.

A két hét során két csoportban – alsó tagozatos, és felsős – összesen 34 gyermek számára biztosított tartalmas nyári elfoglaltságot a Képtár. A reggeltől késő délutánig tartó programok elsősorban a múzeum képzőművészeti gyűjteményében található műtárgyakra alapozva, biztosítottak tartalmas időtöltést és vidám alkotó munkát a gyerekeknek. A játékos foglalkozások alapvetően az alkotásra épültek. A gyermekek foglalkoztak a színek és formák összefüggéseivel, a látható világ mögött rejlő tartalmak fontosságával, a festészet különböző formáival, az ember és az épített környezete, a természet ábrázolásának problémáival. A tábort megvalósító művészek, pedagógusok mindezeket az ismereteket érdekesen, sok-sok vidámsággal, játékkal fűszerve nyújtották át az érdeklődő nebulóknak.

A Képtár a program megvalósításáért köszönetet mond:

  • Az Emberi Erőforrások Minisztériumának a pályázati támogatásért
  • A programban tanító művészeknek és tanároknak (Baloghné Molnár Irén, Berencsy Istvánné, feLugossy László, Jaskó Beatrix, Leitnerné Csete Andrea) a remek szakmai munkáért.
  • A program szakmai vezetőjének, Sándor Zsuzsának a szakmai koordinációért.
  • A technikai segítőnek és fotósnak Csordás Gábornak.

A programról készült bőséges fotódokumentáció ITT és ITT, valamint a  Képtár facebook oldalán tekinthető meg.


Fel