A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola ballagása

43 nyolcadikos tanuló búcsúzott a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolától. A ballagás a Farkas Ferenc Művészeti Iskola épületétől indult, ahol az iskola felújítási munkálata miatt az utolsó tanévüket töltötték a végzős diákok.

Énekszóval, a szülők, hozzátartozók kíséretével övezve vonultak végig a Szent Erzsébet utcán a Bazilikáig. Az igeliturgiát Ft. Szűcs Gyula atya vezette, aki a ballagókat és tarisznyájukat megáldva bocsájtotta útjukra az iskolától búcsúzó diákokat. Ünnepi gondolataiban a katolikus iskola által közvetített értékek fontosságát is kiemelte, melyek a jóra, a szeretetre, egymás megbecsülésére nevelnek. A ballagó osztályok képviselői a köszönet virágait helyezték el a Szent Erzsébet ereklyénél. Az igeliturgiát követően a hagyományoknak megfelelően köszöntések, búcsúztató versek és gondolatok hangzottak el, melyeket Hardon Réka, Balogh Lilla, Kardosi Karina és Traszik Vince tolmácsoltak.

Kissné Murányi Andrea igazgató asszony ballagási beszédében háláját és köszönetét fejezte ki a nyolcadikosoknak, hogy ilyen méltó módon alkalmazkodtak az új helyzethez és a költözési munkákból is alaposan kivették a részüket. Az iskola visszavárja őket a felújított intézménybe, a műfüves pálya, a tornaterem és az egyéb újdonságok kipróbálására!

Jutalmat vehettek át kiemelkedő tanulmányi munkájáért Hochvárt Csenge, kimagasló sport teljesítményéért Kardosi Karina ballagó diákok. Az egri iskola napon (június 12-én) Ambrus Borbála dr. Ternyák Csaba egri érsektől vehette át kitüntetését, üzenetében érsek atya Isten áldását és védő karjának oltalmát kérte a ballagókra.

Feltöltő

Fel