Közgyűlést tartott a Sárospataki Lokálpatrióták Egyesülete

Május végén közgyűlést tartott a Sárospataki Lokálpatrióták Egyesülete. A közgyűlés összehívását évente – egy alkalommal – egyrészt az alapszabály írja elő, mely az új civil törvény alapján lett megfogalmazva 2014- ben, másrészt a közhasznú szervezeteknek ugyancsak évente el kell készítenie az előző évi mérleget és közhasznúsági jelentést, amelyet a közgyűlés hivatott elfogadni. Az esemény időpontját az tette aktuálissá, hogy az elfogadott dokumentumokat elektronikus úton május 31-ig kellett továbbítani az Országos Bírói Hivatalhoz ellenőrzés és közzététel céljából.

A Közgyűlésen öt napirendet tárgyaltak, az írásos előterjesztéseket előzetesen Sárospatak Város honlapján tették közzé, így azokat bárki megtekinthette.

Első napirendi pontként került sor a tagfelvételekre, amikor is 8 fő felvételét szavazta meg a közgyűlés, közöttük két hölgyet és négy fiatalt, akik a továbbiakban szavazati joggal vehettek részt a tanácskozáson. Az egyesület taglétszáma így ma csaknem azonos az alakuláskor, 2006-ban tagságot vállalók számával (152 fő). Sajnos azóta 16 fő elhalálozott, rájuk egyperces néma főhajtással emlékezett a fórum. Ezt követően a napirendek érdemi tárgyalására került sor. A grémium elfogadta az egyesület pénzügyi elszámolását, a számviteli beszámolót, a mérleget és a 2014 évről szóló Közhasznúsági Beszámolót is. Meghallgatta és elfogadta az Ellenőrző Bizottság jelentését, a 2015 évi Feladattervet és a Költségvetést.

A vitában öten szólaltak fel, javaslatokat téve elsősorban az egyesületi munka további javítására.

A közgyűlés az egyesületi himnusz közös eléneklésével ért véget: „Bodrog partján van egy város…”

Saláta László Mihály

Feltöltő

Fel