Újra Lengyelországban a Szent Erzsébet Iskola diákjai

Iskolánk sportolói az idén is meghívást kaptak a lengyelországi Tyczynből, hogy töltsenek egy hétvégét a Strug Tyczyn sportegyesület vendégeként. Immár 10. éve tart ez a kapcsolat, amely minden évben a lengyel gyerekek novemberi vendégül látásával kezdődik és a mi tavaszi kiutazásunkkal végződik. Az idén az iskola felújítása miatt lengyel vendégeink január végén érkeztek hozzánk.

Vendéglátóink mindig nagy szeretettel fogadnak minket, kiváló körülményeket biztosítva mind a szállás, az étkezés és a sportolás tekintetében.

Szombaton a lancuti kastélyhoz látogattunk el. Az angolparkkal körbevett főúri rezidencia Lengyelország legszebb ilyen építményei közé tartozik. Építése a 17. század közepéig nyúlik vissza. Ezután szentmisén vettünk részt, melyen tanulóink énekléssel és felolvasással is szerepeltek.

Vasárnap a sportcsarnokban következett a labdarúgó torna. III. korcsoportos fiú csapatunk veretlenül, a 2. helyen végzett. IV. korcsoportos csapatunk viszont magabiztos játékkal megszerezte az 1. helyet.

Az ebéd és a búcsúzkodás után vendéglátóink szokás szerint útravalóval is elláttak minket.
Köszönet Maria Hadalának és a Strug Tyczyn vezetőinek a szíves vendéglátásért.

További fotók >>>

Feltöltő

Fel