A végéhez közeledik a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola felújítása

520 millió forintból valósul meg a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola felújítása és végre a munkák utolsó fázisába érkeztek – derült ki a lakossági fórummal egybekötött sajtótájékoztatón, melyet a felújított iskola épületénél tartottak. Az eseményen a jelenlévők feltehették kérdéseiket és a kivitelezők is beszámolót tartottak a már elkészült és még hátralévő munkákról.

Tavaly novemberben kezdődtek el a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola felújítási munkálatai. Miután az intézmény sikeresen átköltözött az ideiglenes oktatási helyszínekre, az iskolát munkaterületként átadták a vállalkozónak. Hatalmas építkezés és bontás vette kezdetét, mely most júniusra befejeződni látszik.

Megújult a tornaterem és annak tetőszerkezete, új fűtési rendszert alakítottak ki, lecserélték a nyílászárókat, új kazánházi berendezést kapott az épület, megépült a műfüves pálya, de akadálymentessé tették az egész intézményt és egy felvonót is kialakítottak. Vagyis, az első körben megpályázott összeg teljes egészét (520.000.000 forint) felhasználták a tervek megvalósításához.

Azonban voltak még apróságok, melyekre az első projekt nem adott lehetőséget, így egy második pályázaton is indult az iskola, ami során még 40 millió forintot nyertek. Ezáltal megújítják a vizes blokkokat az iskola emeletein és tantermeiben.

Kissné Murányi Andrea igazgatónő elmondta, bíznak abban, hogy augusztusra elkészülnek a még megmaradt munkálatokkal és szeptemberben a gyermekek a felújított, modern oktatási környezetben kezdhetik meg az új tanítási évet.

Feltöltő

Fel