SAMI siker a Dancearena Nemzetközi Táncversenyen

A Miskolcon megrendezett Dancearena Nemzetközi Táncversenyre különböző korosztályokban különböző táncstílusokban lehetett jelentkezni. A verseny célja: versenylehetőség megteremtése moderntánc, divattáncok és cheerdance műfajokban. A verseny résztvevői: sportegyesületek, tánc klubok, művészet iskolák határon innen és határon túlról érkezőknek. A Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola négy koreográfiával készült a megmérettetésre.

A nap folyamán nemcsak a táncverseny folyt a porondon, hanem a szünetekben különböző sportágakat is kipróbálhattak a gyerekek, felnőttek egyaránt. Például Schobert Norbert retro tornát, Czanik Balázs capoeira aerobic-ot tartott, és mindenki egyaránt kipróbálhatta a Kangoo fittnest. A verseny színhelyén lézer fegyverrel való lövöldözést is kipróbálhatták, vagy akár flabéloshatott ingyen.

Közben természetesen folyt a táncverseny is. Három férfi zsűritag értékelte a produkciókat: Vass Sándor Gergely, táncművész, koreográfus, Lil C, 2011 X-factor énekese, Papp Bálint, Miskolci Nemzeti Színház balett mestere.

A végeredményben a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola modern tánc tagozatának tagjai gyönyörű helyezéseket értek el:

1. helyezés – Hip hop duó kategoriában, senior korcsoport: Noszály Kamilla és Dancs Krisztián.
2. helyezés – Hip hop egyéni kategóriában, senior korcsoportban: Dancs Krisztián.
2. helyezés – Show tánc duó kategóriában, junior korcsoportban: Darmos Alíz, Földes Kincső.
3. helyezés – Hip hop csoportos kategóriában, senior korcsoportban: Silver Line tánccsoport (Noszály Kamilla, Farkas Réka, Krenyitzky Sarolta, Sándor Edina, Oláh Dóra, Dancs Krisztián).

A nap különdíját Dancs Krisztián kaphatta meg a Hip hop szóló produkciójáért.

Díjak: emléklap, oklevél, érem, kupa és ajándékcsomagok.

Köszönjük Sárospatak város Önkormányzatának és a Művészeti Iskolának a lehetőséget, hogy a gyermekek eljuthattak erre a versenyre, és képviselhették városukat.

Oláhné Fojdl Adrienn
táncpedagógus

Feltöltő

Fel