Ismerd meg fővárosod! – Budapesten a Kisrefi

A Sárospataki Református Általános Iskola tanulói és felnőtt közössége május 7-én hajnalban útra kelt, hogy megismerje Magyarország fővárosát. Izgalmas útnak néztünk elébe, ami a vágányzár miatt még körültekintőbb szervezést igényelt, hiszen 239 fős csapat indult útnak. Az életkori sajátosságokat figyelembe véve szerveztük a programokat.

Először egyórás hajóúton vettünk részt, ahol az idegenvezető sok új ismerettel kápráztatta el tanulóinkat. A hajóról látható épületekről részletes tájékoztatót tartott (Parlament, Tudományos Akadémia, Buda vára, Corvinus Egyetem). A Dunán átívelő hidakról is sok új információt hallottunk. Ezután az alsó tagozatosok a Fővárosi Növény-és Állatkertben tettek sétát. A sok érdekes látnivaló lenyűgözte kicsinyeinket. A koalamaci etetése, a pingvinek sétája, a kígyó költése és a fókashow csak töredéke annak, amit láttunk.

A felső tagozatosok programja városnézéssel folytatódott. A Jánoshegyi kilátóhoz libegőztek, majd történelmi sétát tettek a Budai várban. Ott megnézték a Hadtörténeti Múzeum kiállításait és a Sándor-palotát. Ezek a látnivalók hozzájárulnak a gyerekek történelmi ismereteinek kiegészítéseshez, gyarapításához. A fegyverek, ruhák, gépek látványa lenyűgözte diákjainkat.

Este tíz órára kicsik és nagyok kellemesen elfáradva, de élményekkel gazdagodva tértek haza.

További fotók >>>

Timáriné Király Sarolta
tagintézmény-vezető

Feltöltő

Fel