Domján kiállítás Nagyenyeden

Az Amerikai Magyar Múzeum és a Sárospataki Képtár hosszú évek óta együttműködésben gondozza Domján József életművét. E tevékenységük fontos része, hogy kiállításokat szerveznek a világ egyik legkiválóbb fametsző művészének, szerte a Kárpát-medencében. Az évi 3-4 tárlat mindig nagy siker arat a nagyközönség körében.

Az idei kiállítások sorát a Nagyenyeden megrendezett bemutató nyitotta.

Az erdélyi diákváros magyar közössége a Dr. Szász Pál Kulturális Egyesületbe tömörülve szervezi a magyar kulturális életet. Az egyesület székháza ad most otthont Domján József kiállításának. A rendezvény az Áprily estek eseménysorozatába illeszkedik. Ez a kulturális eseménysor a helyi magyar közösség fontos rendezvénye minden évben.

A tárlat megnyitóján, április 7-én, a közönséget Józsa Miklós nyugdíjas tanár – a Áprily estek szervezője – köszöntötte. A kiállítást Bordás István a Képtár vezetője nyitotta meg. (Minderről részletesen a nagyaenyed.ro honlapon olvashatnak.)

A kiállított válogatást június 30-áig tekintheti meg a közönség Nagyenyeden. A szervezők az idén várhatóan még Nagyszebenben és Gyulafehérváron mutatják be Domján József művészetét.


Fel