Rákóczisok a Hungaroringen

A Groupama Garancia Biztosító „Indul a szuperküldetés” játékán iskolánk megnyerte a különdíjat, mely 50 fő részére szóló élménynap volt. Nagy izgalommal készültünk erre a napra.

Megérkezve a versenypályához a Miniringre kísértek bennünket. Ott sok érdekes programban vehettünk részt. Megtapasztaltuk, hogy milyen autóbusszal csúszós, vizes úton közlekedni. Mindenki izgult, félt egy picit, pedig egy jól képzett sofőr vezetett. Először csak közepes tempóval tettünk meg két-három kört, utána gyorsított. A busz hátulja kicsúszott, mindenki erősen kapaszkodott. Bár tudtuk, hogy meg fog pördülni a busz, mégis sikítottunk. Ezt az élményt sokáig nem fogjuk elfelejteni.

Tesztelhettük a részeg szemüveget is, nagyon kevés labdát tudtunk így elkapni, vagy a kosárba dobni, hirtelen mindenkiből kettőt láttunk. Megtanultunk kereket cserélni, kis gyakorlás után még versenyeztünk is egymással. Pihenésképpen közlekedéssel kapcsolatos videókat néztünk, s kitöltöttünk vicces KRESZ lapot is. Közben nyolcasával terepjárókba ültünk és végigmentünk az off-road pályán. Nagyon meredek volt, hepe-hupás, ennek ellenére talán ezt élveztük a legjobban. Szerencsére nem láttuk magunkat kívülről, mert sokszor nem ért le az autó mind a négy kereke. A pálya mellett, a szervizúton közlekedve, ebédelni mentünk. Az étterem nagyon különleges volt, a falai üvegből voltak, s a rajt- és célegyenesre láttunk. Az ebéd finom volt, jó volt kicsit megpihenni a sok élmény között. Ezt követően meglátogattuk a paddock területét, nagy érdeklődéssel figyeltük, ahogy a hétvégi WTCC futamra készülnek a csapatok. Megnéztük, hogy mit láthatnak a nézők a goldt tribün-ről. Végezetül megnéztük a szoborparkot, ahol a valaha Forma1-et nyert versenyzők szobrai találhatók. Mindenki megkereste, hogy születési évében ki volt a világbajnok. Élménnyel teli, vidám napunk volt, amit mindannyian élveztük. Újra indul a játék, a Szuperküldetés 2. Játsszatok, hogy újra fantasztikus nyereményben lehessen részünk.

Bódi Zsanett 8. a

További fotók: itt


Fel