Pécsvárady Botond Tanulmányi Verseny az Erdélyiben

Az Erdélyi János Általános Iskola és Kollégiumban április 30-án második alkalommal rendeztük meg iskolánk egykori igazgatójának (Pécsvárady Botond) emléke előtt tisztelegve, a nevéről elnevezett tanulmányi versenyt. Igazgató Úr 11 éve nincs közöttünk.

Pécsvárady Botond tanár úr 29 évig dolgozott iskolánkban, ebből 15 évig igazgatója volt. Barátságos, gyermekszerető, sokoldalú embernek ismerte mindenki – olyannak, akinek szívügye volt ez az iskola és ez a város, Sárospatak. Az ő igazgatása alatt bővült az iskola tevékenységi köre a halmozottan fogyatékos, majd az autista gyermekeket fogadó csoporttal, valamint ekkor került az iskolánk jelenlegi helyére, ekkortól tudunk kollégiumi ellátást biztosítani az arra rászoruló tanulóinknak.

Sokat munkálkodott Sárospatakért, tevékenyen vett részt a város közéletében. Barátaival megalakította a 8-kor Zenekart, amely később kinőve magát, 8-kor Színházzá alakult. A Társaság azóta is töretlen sikernek örvend, s számos emlékezetes előadással ajándékozza meg közönségét.

Munkásságának elismeréseként a város Pécsvárady Botond közéleti díjat alapított.

Idén is fotókkal és videó bejátszásokkal idéztük fel Igazgató Úr alakját, majd a megindító képsorok után kezdetét vette a verseny. Az alsó tagozatosok a klasszikus akadályversenyhez hasonló vetélkedésben vettek részt, míg a felső tagozatosok komplex tanulmányi verseny során adtak számot tudásukról, mely történelem, földrajz, irodalom, matematika, életvitel tantárgyakat foglalt magában.

Izgalmas, egyben szórakoztató napot hagytunk magunk mögött, melyet ismét megtisztelt jelenlétével Botond felesége,  Zsuzsanna asszony. Közreműködését köszönjük!

További képek: 

Feltöltő

Fel