Rendkívüli testületi ülés

A múlt hetet rendes testületi üléssel zárta a testület, a mostanit pedig rendkívülivel nyitotta. Több napirendet is tárgyaltak a képviselők, sajnos, egy haláleset miatti változásról is dönteniük kellett.

„A hét elején rendkívüli testületi ülést tartott a képviselő-testületünk. Vasárnap kaptuk a sajnálatos hírt, mely szerint városunk kitüntetettje, Dr. Nagy Béla, szeretett orvosunk, a 6-os számú körzet háziorvosa hosszú betegség után elhunyt. Mivel ő vállalkozóként látta el háziorvosi feladatait, ezért az ide vonatkozó jogszabályok értelmében, a vállalkozó háziorvos halálakor az OEP szerződés szerinti finanszírozása megszűnik. Ezt nem engedhetjük meg, így egy gyors, ám alapos egyeztetés után Dr. Ilyés Gabriellát – aki jelenleg Karcsán dolgozik – bíztuk meg a helyettesítéssel. Szeretném mindenki figyelmét felhívni, apróbb változások lesznek majd a rendelési idővel kapcsolatban, így mielőtt orvoshoz indulnak, kérem tájékozódjanak.
A megbízás április 27-től szeptember 30-ig tart, így a 6-os számú körzetet ez idő alatt a doktornő fogja ellátni.

Zárt ülés keretein belül két közbeszerzési eljárás nyertesét hirdettük ki. Örömmel jelenthetem, hogy az úszó vízi színpad közbeszerzését mintegy 8.160.000 Ft értékben a veszprémi székhelyű Úszó Stég Kft. nyerte. A képviselő-testületi döntés értelmében tehát hamarosan, ennek az újabb attrakciónak, az úszó színpadnak/stégnek a beszerzése is megkezdődhet” – nyilatkozta Aros János.

A képviselők egy másik pályázatot is tárgyaltak. Ebben egy már meglévő épület átalakítása, felújítása a cél, melyben majd egy kerékpár kölcsönzőt szeretnének kialakítani. Az épület, melyet a patakiak csak úgy ismernek, a Marci bácsi féle diszkont; ezt alakítanák át. A pályázatból elektromos kerékpárokat és autókat kívánnak beszerezni, amelyek karban tartásához szükséges volt egy épületet rendelkezésre bocsátani. Ennek a külső, belső felújítása, legújabb, korszerű technikának megfelelő energetikai rendszerrel történő ellátása fogja biztosítani ezeknek az elektromos járműveknek a szerviz hátterét.

Feltöltő

Fel