Karate sikerek az EurÁzsia kupán

Szigetszentmiklóson 2015.04.25.-én rendezték meg az Ashihara EurÁzsia kupát. Két sárospataki sportoló vállalkozott arra, hogy a kyokushin karate szabályrendszerétől eltérő szakágban is kipróbálja magát. Nyolc ország közel kétszáz versenyzője adta le a nevezését, köztük az Ashihara legjobbjai, az Orosz válogatott is.

A sorsolás nem kedvezett nekünk hiszen Szólya Erik az első küzdelmére azt az Orosz harcost kapta, aki már tavaly is megfosztotta a bajnoki címtől. Hiába volt a verseny előtti több hetes felkészülés, a bírok a külföldi versenyzőt hozták ki győztesnek. Erik kedvét nem vette el a vereség, hiszen a következő két küzdelmét – nagyon szép technikai repertoárt bemutatva – simán hozta, így a dobogó második helyére állhatott fel.

Délután következtek az ifjúsági leány küzdelmek. 2013 és 2014 után arra készült Velmovszki Dóra, hogy immáron harmadik alkalommal is bajnokként térhessen haza Sárospatakra. Komoly súlyfogyasztással a háta mögött a rendezők döntése miatt egy kategóriával nehezebbekkel kellett szembenéznie. Ezt már csak tetőzte a kezdődő influenza is. Az akarat és a kitartás meghozta gyümölcsét, nehéz küzdelmek után győztesként hagyta el a küzdőteret.

Mind a két versenyző dicséretet érdemel, hiszen mindent megtettek azért, hogy öregbítsék Sárospatak jó hírét.

A következő verseny a Sysman Open május 30-án, Cegléden kerül megrendezésre ahonnan reményeim szerint ismét szép eredményekről számolhatok be.

Velmovszki József
edző

Feltöltő

Fel