Szép eredményeket értek el a Rákóczisok a Hegyalja matematikaversenyen

A szerencsi Bolyai János Katolikus Általános Iskola ismét, már 27. alkalommal hirdette meg a Hegyalja Matematika Versenyt 3. 4. 5. 6. 7. és 8. osztályos tanulók részére. Iskolánk, a Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola szervezésében is hozzájárult a térség kiemelkedő versenyéhez. 38 tanulónk nevezett a versenyre, vállalta a megmérettetést.

Az első fordulóban 272 tanuló vett részt , s négy helyszínen írta ugyanabban az időpontban a dolgozatát:
Sárospatakon a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, Sátoraljaújhelyen a Kazinczy Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor tagintézményében, Homrogdon a Görög katolikus Általános Iskolában és a Szerencsi Bolyai János Katolikus Általános Iskolában.

A tanulóknak részletes feladatmegoldást, a számítások leírását, illetve indoklást kellett elkészíteniük. Az alsó tagozatosok 60 percig, a felső tagozatosok 90 percig dolgozhatnak. A feladatokhoz részletes kidolgozást kellett a tanulóknak készíteni. Nehéz feladványokat, sok ismeretet igénylő feladatokat találtak ki a feladatírók.

A Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola legsikeresebb tanulói bejutottak a döntőbe, ahol az újabb megmérettetés után a következő helyezéseket érték el:
3. o. 3. hely : Szuromi Mihály (felkészítő: Németh Erika)
3. o. 6. hely : Réthi Levente (felkészítő: Németh Erika)
5. o. 1. hely : Stumpf Dénes (felkészítő: Géczi Tamásné)
6. o. 7. hely : Egyed Áron Bendegúz (felkészítő: Bartus Györgyné)
7. o. 7. hely : Koncz Valentin (felkészítő: Bartus Györgyné)
8. o. 3. hely : Schmiedt Barbara (felkészítő: Géczi Tamásné)


Gratulálunk tanulóinknak !

obe


Fel