Együtt, az autizmussal élőkért!

Felhívás, figyelemfelkeltés, az autizmus tudatosítsa az emberekben, mint fejlődési zavar létezése. Ezen célok mentén a B-A-Z Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Sárospataki Tagintézménye második alkalommal rendezte meg a „SÉTA AZ AUTIZMUSSAL ÉLŐKÉRT” elnevezésű rendezvényét.

A Makovecz téren gyülekeztek az intézmény pedagógusai, diákjai és szüleik, valamint mindazok, akik a séta alkalmával az autizmus létezésére szerették volna felhívni a figyelmet. A résztvevők az autizmus jelképeként kék színű léggömböket kaptak, majd egy nagy kört sétáltak a városban, ahol többen is csatlakoztak hozzájuk.

Az akció végén a Hild téren gyűltek össze a résztvevők, majd egy jókívánság után – amelyet mindannyian az autizmussal élőkért kívántak – elengedték léggömbjeiket.

Az autizmus világnapja április 2. Ezen a napon a világ számos pontján felhívják az emberek figyelmét az autizmus spektrum zavarra, az autizmussal élő emberekre. Az autista emberekhez való helyes hozzáállás ugyanis tanulható, és az első lépés ehhez a megismerés.

Feltöltő

Fel