Megkezdődött a NETWORKSHOP 2015 Konferencia

Közel 400 szakember, és 100 előadás három napon keresztül a nemzeti információs infrastruktúra fejlesztés témakörében. Ez várja az érdeklődőket a NETWORKSHOP 2015 országos rendezvénysorozat keretében Sárospatakon.

„Meglehetősen sok konferencián veszek részt amely az informatikával kapcsolatos, de a szívemhez a NETWORSHOP konferencia áll a legközelebb. Ennek egyetlen oka van, hogy ez az a konferencia, ahol praktikusan a tudomány minden területe jelen van, a könyvtár informatikustól az atomfizikán keresztül a szuperszámítástechnika tudományán át mindent át szel. Ezeknek minden képviselője jelen van a konferencián, és ezt a hatalmas tématerületet hat szekcióba sűrítjük. Mindegyik egy irányba húz, ez pedig nem más, mint az informatika világa, ami ma már önálló tudomány és ennek a tudománynak a legapróbb részleteit is megismerhetjük itt a szakemberektől” – nyilatkozta Nagy Miklós, a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI) igazgatója.

A rendezvény célja, hogy az érintett szakemberek számára bemutassa az újdonságokat, az új irányvonalakat a technika, a képzés és a felhasználás körében egyaránt, valamint hogy a résztvevők elé tárja a számítógép-hálózati alkalmazások területén elért eredményeket és azok hatását a magyarországi informatika fejlődésére.

A szakmai előadásoknak A Művelődés Háza és Könyvtára, valamint az Eszterházy Károly Főiskola Comenius Kara ad otthont. Mindezekhez teljesen új, korszerű technikai rendszert építettek ki a szervezők, így például élő internetes adás és free WiFi egyaránt várta az érdeklődőket. A jelenlévőkön túl, így bárki bárhonnan figyelemmel kísérheti az eseményeket.

 

Feltöltő

Fel