Az óvodaválasztásról beszélgettek a Baba-mama Klub vendégei

A Baba-Mama Klub márciusi összejövetelén témánk az óvodai beiratkozás, óvodaválasztás volt.

Rengeteg kérdés kavarog bennünk szülőkben amikor gyermekünket bölcsődébe vagy óvodába bocsátjuk. Az óvodaválasztás és beszoktatás nagy próbatétel a gyermeknek és a szülőnek egyaránt. Az óvodai nevelés meghatározó az ember életében. A legtöbb kisgyermeknek ez az első szocializációs színtere, az itt szerzett tapasztalatok végigkísérik mindennapjait, és a csoportban megtanult ismeretek alapját képezik a későbbi iskolai tanulmányainak. Ezért kiemelten fontos, milyen óvodai környezetbe kerül gyermekünk. Kérdés, hova lehet beiratkozni, és hogyan válogathatunk az intézmények közül?

Mivel Sárospatakon három óvoda is működik ezért minden intézmény képviselőjét meghívtuk, hogy mutassa be és tájékoztassa a klubba járó szülőket az óvodák nevelési programjairól, a beiratkozás időpontjáról és feltételeiről.

Vendégeink Lendvainé Szendrei Ágnes és Hersman Eszter a Carolina Óvoda és Bölcsőde, Tóth Ottóné az Örömhírvétel Görögkatolikus Óvoda, Csetneki Zsuzsanna és Henczel Ildikó az ART-ÉRT Magánóvoda képviselői voltak. Nagyon jó volt hallani, hogy mennyire színvonalas, sokszínű és gyermekközpontú oktatás és nevelés folyik a bölcsődében és az óvodákban. A szülőknek alkalma volt kérdéseket is feltenni vendégeinknek. Vidáman telt a délelőtt. A babák most is, mint mindig jókedvűen játszottak, ismerkedtek egymással a játszószőnyegen.

Legközelebb áprilisban találkozunk!

Noszályné Bodnár Ágnes
könyvtáros

Feltöltő

Fel