Fiatal tudósjelöltek találkoznak a Comenius Karon

Intézményünk ad otthont 2015. április 8-tól  a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciának három napon át. Az országban több felsőoktatási intézményben zajlanak a versenyek mintegy 5600 diák részvételével.

A sárospataki szekcióban 150 hallgató méri össze tudását. A szerzők elsősorban oktatásmódszertani kutatásokat, újításokat mutatnak be, amelyek segítségével a gyermekek tevékenyen, élményekben gazdag foglakozásokon sajátíthatják el a tananyagot. A döntőben azok a hallgatók vehetnek részt, akik a kari konferenciákon az elmúlt két évben helyezést értek el, és a szakmai zsűri úgy ítélte meg, hogy részt vehetnek az országos megmérettetésen.

A konferencia második napjának főszereplői a fiatal tudósjelöltek. Reggeltől késő délutánig tart a hallgatói prezentációk bemutatása.

A rendezvénysorozaton a szakmai eszmecsere mellett a résztvevőket gazdag szabadidős programkínálat várja, amelyek között szerepel lovas-, néptánc- és társastánc-bemutató, éjszakai fürdőzés, valamint esti városnézés, várlátogatás.

A díjakat a harmadik napon az ünnepélyes záróműsor keretén belül vehetik át a legjobb teljesítményt nyújtó hallgatók.


Fel