Tavaszköszöntő délután A Művelődés Háza és Könyvtára rendezésében

Kézműves programokkal, mesterség bemutatókkal, táncházzal várták a gyermekeket, családokat március 21-én – a tavaszi napéjegyenlőséghez kapcsolódóan – A Művelődés Háza és Könyvtára munkatársai.

A gyermekek nemezeléssel, madzagfonással, gyöngyfűzéssel, hímzéssel, foltvarró technikákkal, papír tárgyak készítésével foglalkozhattak – részben már húsvét előtti hangulatban – az intézmény munkatárasainak, tárgyalkotó köreiben – a Lorántffy Zsuzsanna Hímző Műhelyben és a Foltos Pille Körben – tevékenykedőknek, valamint kézműves oktatóknak a segítségével. A programot népi-ékszer készítés és gyöngyfűzés bemutató, valamint házi sajt és méz vásár színesítette.

A gyermekek és felnőttek a „Húzzad édes muzsikásom…” táncházi sorozat keretében táncházzal zárták a napot. A táncházban a Szikes Zenekar muzsikájára Darmos Éva irányításában az óvodás és általános iskolás gyermekek nagy számban – néhányan szülőkkel együtt – vettek részt, s a felnőtteknek szóló programba az állandó közönség mellett új érdeklődők is bekapcsolódtak. A táncházi sorozatot az intézmény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósítja meg.

Feltöltő

Fel