Befejeződött a Fraisa Hungária Kft. munkahelyteremtő és egyedülálló technológiai fejlesztése

A svájci érdekeltségű Fraisa Hungária Kft. sárospataki üzemében elkészült az a csaknem másfél millárdos beruházás, amelynek révén a gépiparban a különféle típusú, méretű, keménységű forgácsoló szerszámok újraélezése, méretpontossága biztosítható, a szerszámok használati ideje pedig hosszabb lehet. Elsősorban a svájci anyavállalatnak gyártanak, de Magyarországnak is, valamint szerteágazó értékesítési hálózatunknak köszönhetően világszerte ismerik az általuk gyártott szerszámokat.

A létesítmény csütörtöki avatásán Rákossy Balázs a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára azt mondta: “Magyarország csak akkor tudja megerősíteni elért eredményeit és növelni gazdasága versenyképességét, ha a kormány által biztosított kedvező gazdasági környezethez innovatív és megújulásra kész vállalkozások találnak otthonra és itt sikeresen működhetnek.”

A sárospataki társaság jogelődje a Szerszám Köszörű Centrum Ipari és Kereskedelmi Kft. volt, a cég jelenleg mintegy százötven embert foglalkoztat. A csütörtökön átadott beruházáshoz a cég több mint 690 millió forintot nyert uniós pályázaton.

Rákossy Balázs az avatáson emlékeztetett arra, hogy az Európai Bizottság a közelmúltban elfogadta Magyarország hat európai uniós operatív programját, ezek között a Nemzetgazdasági Minisztérium mindhárom operatív programját. A gazdaságfejlesztési operatív program, a településfejlesztési operatív program és a versenyképes Közép-Magyarországról szóló operatív program is zöld jelzést kapott – mondta, hozzátéve: megnyílt az út a további innovatív fejlesztések előtt.

Aros János, Sárospatak polgármestere köszönetét fejezte ki a cégcsoportnak a munkahelyteremtésért és a hosszú éves kiváló munkáért.

„Az itt lévő cégek, elsősorban a kis- és közepes vállalkozások, mint például a Fraisa, folyamatosan fejlesztenek, munkahelyeket teremtenek és ez Sárospatak számára nagyon fontos. A két évvel ezelőtti csarnokátadáson elhangzott, hogy az akkori fejlesztés megközelítette az 1 milliárd forintot. A most, ugyanebben a csarnokban elvégzett fejlesztés pedig 1,5 milliárd forint volt” – nyilatkozta a polgármester, majd így folytatta: „Az emberek szeretnek dolgozni, örülnek, ha van munkahelyük, és itt a Fraisaban pedig nem csak egy egyszerű munkahelyre jönnek be az emberek, hanem egy nagy család tagjai is egyben. A cég munkahelyteremtés érdekében végzett tevékenységét egy díszoklevéllel köszöntem meg ügyvezető úrnak, hiszen a közel 150 ember aki itt dolgozik, biztos megélhetést nyújthat családjának, ez pedig nekünk, Sárospatak mindenkori vezetőségének nagyon sokat jelent.”

(forrás egy része: MTI)

Feltöltő

Fel