Zrínyi Ilona Matematikaverseny

A Kárpát-medence egyik legnagyobb matematikaversenye, a Zrínyi Ilona magyar nyelvű matematikaverseny kerületi fordulói zajlottak 2015. február 20-án Magyarország 120 településén, valamint a Felvidéken, Kassán, Komáromban és Rimaszombaton. A verseny elsődleges célja a tantárgy népszerűsítése, a tanulók logikus gondolkodásának fejlesztése, valamint az, hogy az iskolák 2-12. osztályos tanulói összemérhessék matematikai tudásukat. A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is Sátoraljaújhelyt választotta egyik helyszínéül. A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 21 tanulója is itt írta meg a tesztjét.

A versenyen jól szerepeltek az intézmény „kismatematikusai”. Magas pontszámot értek el a következő tanulók: Balogh Lilla 7.b, Baranyi Sándor 5.a, Fekete Gyöngy 4.a és Soltész Tamás 6.a.

Soltész Tamás 6.a osztályos tanuló a megyei eredményhirdetésen (a versenyen 307 hatodikos tanuló vett részt)  a 15 helyezettnek járó jutalmat vehette át. Matematika tanára Belicza János. GRATULÁLUNK!

Feltöltő

Fel