Megérkezett Sárospatakra a pócsi könnyező Szűz Mária-ikon

Országjáró körútra indult Máriapócsról a könnyező Szűz Mária-ikon március 8-án. Csenger, Nyírcsaholy és Kisvárda után ma Sárospatakra érkezett, ahol több száz hívő várta a kegyképet a rotundánál és annak közvetlen környezetében.

300 éve könnyezett másodszor a máriapócsi Szűz Mária-ikon. Ezen kerek évforduló alkalmából a 2015. esztendőt a Hajdúdorogi Egyházmegyében a tricentenárium jubileumi évének nyilvánították. Sok szép eseménnyel szeretnék gazdagítani ezt az évet, amelynek legkiemelkedőbb pontja az augusztusi Nagyboldogasszony búcsú lesz.

„Hivatásunk tehát, hogy az Istenszülő iránti szeretetünk olyan erős legyen, hogy annak melege másokat is áttüzesítsen, Szent Fia iránti hitre és lelkesedésre késztessen. Ezt kívánja szolgálni a Kegykép országjáró körútja, az év során átadandó három új máriapócsi épület, az esperesi kerületek pócsi lelkigyakorlata, nemkülönben a sok egyéb rendezvény, melyekkel szeretnénk minél többeket megmozgatni, lelkileg megmozdítani.” (forrás: www.gorogkatolikus.hu)

Sárospatakra délután egy óra után érkezett meg a kegykép, melyet a jelenlévők közös énekkel vártak. Ezt követően a sárospataki hívek, a zarándokok és kisiskolások kíséretében ünnepi körmenettel vitték a Szűz Mária-ikont a görögkatolikus templomba, ahol dr. Orosz Atanáz püspök-exarcha vezetésével imádkozták a parakliszt.

A pócsi Szűz Mária-ikont holnap 11.30-kor búcsúztatják, majd délben továbbindul Encsre.

A mai és holnapi programok ITT olvashatóak >>>

Feltöltő

Fel