Farsang az Erdélyiben

„Farsang farkán” Február 19-én,  iskolánkban is megrendezésre került a jelmezbál. Hosszú és izgalmas készülődés előzte meg a vigasságot. Ennek során felnőttek és tanulók mind-mind lázasan készítették a jelmezeket, az ahhoz kapcsolódó koreográfiákat.

Farsangi mulatságunk a mára hagyománnyá vált nyitótánccal kezdődött, melyet ezen az éven is Kovács Borbála tanárnő tanított meg iskolánk tanulóinak. Munkáját ezúton is köszönjük. A szép keringő után a vidám jelmezes felvonulás következett. Kínai sárkány, tea filterek, Aranyhaj, foltos kutya, katicák, római császár és udvartartása, török basák követték egymást, s vidám perceket szereztek még nekünk tanulóink egy különleges táncórával, az autista gyerekek a „Táncoló sétapálcák…” produkcióval, hittanos gyerekeink kedves, szívhez szóló énekükkel. Iskolánk aerobic csapata egy különleges szalagos koreográfiával zárta a délelőttöt.

Amíg a zsűri döntött a számtalan jelmez díjazásáról, Bori néni pergős táncházában múlatták idejüket a táncolni vágyók.

A zsűri – hagyományainkhoz híven – most sem helyezéseket osztott ki, hanem a kollégák által felajánlott, finomabbnál finomabb házi készítésű sütemények voltak a díjak, melyek együtt jártak „a legbájosabb jelmez”, „a legvidámabb jelmez”, a legbátrabb jelmez”, „a legelegánsabb jelmez” és hasonló címek elnyerésével.

Az ebédet követően a tombolahúzásra került sor, majd délután a testnevelő tanárok szervezésében és irányításával a Farsangi kupa adott lehetőséget a gyerekeknek arra, hogy ügyességüket bebizonyítsák.

Köszönjük a zsűritagoknak és minden kedves érdeklődőnek, hogy jelenlétükkel megtisztelték iskolánkat, tanulóinkat, valamint szívből köszönjük a felajánlásokat minden cégnek és magánszemélynek, akik ajándéktárgyakkal hozzájárultak a tombola sikeréhez.

A további képek itt

 

 


Fel