Rendhagyó zeneórák az ÁVG-ben

A Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium sokrendezvényű életének új eleme, hogy a Filharmónia Koncertszervező és Rendező Kft. három hangversenye gazdagítja a hétköznapokat. Februárban a David Klezmer Band, a Talamba ütőegyüttes és egy tavaszi időpontban a Debreceni Gitárkvartett közvetítette illetve közvetít majd komolyzenei ismereteket a diákok felé.

2015. február 10-én a David Klezmer Band a klezmer zene sajátos hangzásvilágát mutatta, s felvillantotta a közép-kelet-európai zsidó zene és a modern mai stílusok összekapcsolhatóságát is. A hagyományos zsidó dallamok, az improvizatív szólók mellett tréfás show-elemek is beépültek a műsorba.

Egy héttel később a Talamba ütőegyüttes bizonyította a minőségi zene és a szórakoztatás összekapcsolhatóságát. A 60 perces Föld körüli zenei utazás olyan hangszerek bemutatását jelentette, mint az amadinda, a steel drum, a marimba, a vibrafon stb. Nemcsak a hangszerek sokszínűsége volt érdekes, hanem a „körutazás” tematikus sokfélesége is: megidéződött itt afrikai szertartás, humoros jelenet, táncos mulatság, illetve altatódal és XXI. századi utcai dobolás is.

 

Feltöltő

Fel