Országos döntős történész diák az ÁVG-ben

Nem először adunk híradást Hornyák Dávid tehetségéről, hiszen történelemtudását és esszéírásban való jártasságát már több, középiskolásoknak hirdetett versenyen tudta az elmúlt években kamatoztatni.

A Fidelitas, Polgári Magyarországért Alapítvány által hirdetett Mansfeld Péter Országos Történelemverseny az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek, a magyar forradalom és a nagypolitika összefüggéseinek ismeretét igényelte. A magyarországi és határon túli magyar nyelvű középiskolák diákjai számára hirdetett verseny kétfordulós volt: a tesztkérdésekből és rövid esszéfeladatokból álló első részben online felületen kellett dolgozni, időkorlát figyelembevételével. Az első forduló feladványainak értékelése után a 2014. december 19-i budapesti döntőbe 150 versenyző közül 10 diák került. Közöttük volt Dávid, a Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium diákja, aki a Duna Palotában szervezett, szakértő zsűri előtt zajló dinamikus szóbeli versenyen a kiemelkedő országos harmadik helyet érte el.

Sajátossága a versenyértékelésnek, hogy a helyezést elérő egyén mellett, közössége is jutalmazódik. Hornyák Dávid így felkészítője, Remeczki Imre tanár úr és osztálytársai körében a Nemzeti Színház egy tetszőleges előadását tekintheti meg.

Hornyák Dávid 1

Feltöltő

Fel