ÁVG-s diáksportolók és testnevelők elismerése

Nyüzsgő sportélet, következes egészséges életmódra nevelés, élvonalbeli sportolókkal való találkozások – ezek a kulcsszavak jutnak eszünkbe, hogyha a Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium sportéletét akarjuk jellemezni. A megyei, országos szintű sporteredmények, az éveken átívelő fáradhatatlan munka az iskola falain kívül lévők figyelmét is felkeltette már. Ezt igazolja az elmúlt év végén átadott több elismerés, melyben diák és felnőtt egyaránt részesült.

Sárospatak Város Önkormányzata rendszeresen jutalmazza a kiemelkedő sportteljesítményt elérő fiatalokat. Legutóbb Fábrik Bettina lett a 2014. évi Jó tanuló, jó sportoló díj II. kategóriájának elismertje. A díjátadón méltatásában hallhattuk, hogy több sportágban (atlétika, kosárlabda, kenuzás) is jeleskedik, s mindemellett jeles tanulmányi eredményét is évek óta fenntartja.

Ugyanezen az ünnepélyes rendezvényen Beimli Ákos, az országos döntős diákolimpiai helyezést elérő úszó is elismerő oklevélben részesült.

Az ÁVG-s felnőttek megbecsülésére két helyszínen került sor: a 25. jubileumi közgyűlését tartó Magyar Szabadidősport Szövetség Korda Zoltánné szabadidősportot irányító tevékenységét értékelte elismerő oklevéllel, felismerve kiemelkedő szerepét Sárospatak város és a megye szabadidős lakossági sportjának koordinálásában.

A 33. alkalommal rendezett diáksport gálán, Miskolcon a megye legeredményesebb diáksportolóit és iskoláit részesítették elismerésben, valamint a diáksport területén hosszú ideje eredményesen tevékenykedő edzőket és testnevelőket. A rendezvény keretében kapott “Borsod-Abaúj-Zemplén megye diáksportjáért” elismerő kitüntetést Géczi Tamás, testnevelő tanár, kosárlabdaedző.

Feltöltő

Fel