Fokozott ellenőrzések a kiemelt gyalogos-átkelőhelyen

Az elmúlt időszakban országos szinten tapasztalható volt, hogy megnövekedett a gyalogosokkal kapcsolatos személyi sérüléses balesetek száma, melyek általában kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken történtek. Erre tekintettel sűrűbb ellenőrzésekre számíthatnak a Sárospatakon közlekedő gépkocsivezetők – tudtuk meg Ladics Tamás r.századostól.

„A Sárospataki Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti állománya, Patak fokozottan veszélyes gyalogos-átkelőhelyeinél nem csak az elmúlt ünnepi, hanem folyamatosan, a téli időszak alatt is kiemelt ellenőrzéseket hajt végre a gyalogosok védelmének érdekében.

Az állomány a rendszeresített technikai és képrögzítő eszközöket is használta és használni is fogja, így minden szabálytalanságot rögzítenek, majd a rendőrség a vétkes gépkocsivezetők ellen a megfelelő szankcióval lép fel.

Az ellenőrzéseket a reggeli és délutáni megnövekedett forgalmi időszak alatt végzik a rendőrök.

A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg is tudjon állni. Így kérjük továbbra is kérjük a gépkocsivezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a gyalogos-átkelőhelyeknél, főleg szürkületkor és az esti órákban, illetve mindig vegyék figyelembe az időjárási viszonyokat is! ” – mondta a közlekedésrendészeti fővizsgáló.

2014tél_rendőrségi ellenőrzések2

Feltöltő

Fel