Újabb díj a virágos Sárospataknak

A Virágos Magyarországért versenyt 1994-ben hirdették meg először. Az első évben 69 település jelentkezett, azóta a verseny igazi mozgalommá vált. Nincs Magyarországon még egy olyan megmérettetés, amely évente kétmillió embert képes mozgósítani a kulturált, virágokkal díszített, élhetőbb környezet megteremtéséért, a természeti és épített örökség megóvásáért, az új generációk környezettudatos neveléséért. Sárospatak városa a kezdetektől megméretteti magát a virágos versenyben: idén az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális díját kapta.

Idén Budapesten, a Várkert Bazár különtermében osztották ki a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny 2014. évi díjait. A díjkiosztó ünnepségre közel 300 önkormányzat képviselője kapott meghívást. A környezetszépítő versenyt öt minisztérium, Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Turizmus Zrt., több civil szervezet, közöttük a verseny szervezésében is tevékenyen résztvevő Virágzó Magyar Kertkultúráért Alapítvány írta ki. Sárospatak városa újabb rangos elismerésben részesült, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális díját kapta.

Az idei versenyt több változás is érintette. A pontozási rendszert az európai versenyhez igazították, a zsűribe pedig a korábbinál jóval több kertészeti szakembert vontak be. Külön zsűrizték a zöldfelületek fenntartásának minőségét, az önkormányzat részvételét, a közösségi részvételt a felkészülésben, a turizmus, szabadidő eltöltésének lehetőségeit is. Ezért is fontos, hogy a város szépségét ismételten elismerték.

virágos_város_oklevél2014
virágos_város_oklevél2014_2

Feltöltő

Fel