A Terra Madre napot december 10-én szerveztük a Moziban. Fene se tudja hogyan, de ez a Moziba úgy első blikkre nem illő rendezvény már harmadszor volt nálunk.
Szeretem ezt a programot mert ilyenkor (is) sok remek ember jön hozzánk. Egy részük elkötelezett a slow food iránt. Mások művelik, úgy, ahogy nekik jó. Még mások pedig nem hallottak róla és kíváncsiak. Én pedig mindig tanulok valamit az előadóktól vagy a beszélgető partnerektől. Mert itt ezt is lehet. Meg kóstolni, mert a legtöbben hoznak valami saját készítésű, rendkívül ötletes és szokatlan ízösszeállítású finomságot. Meg beszélgetni vagy tanulni, kérdezni. Pl. olyan emberektől, akik hisznek abban, amit csinálnak és meg is osztják a tapasztalataikat mással. Azt tudom, hogy nagyon jó volt ennyi közös érdeklődésű, lelkes és láthatóan nyugodt ember között lenni. Mindannyian azért jöttek, mert tesznek és tenni akarnak egy nyugodtabb, a helyi erőforrásokat, termelőket erősító, a gasztronómia sokszínűségét felfedező, természetkedvelő közösségért. Remélem, hogy jövőre is eljönnek a Moziba az Anyaföld napján, a nyugodt étkezést ünnepelni.
Köszönet a szervezőknek: Bartha Gabónak, Jaskó Beának és Reinics Ritának.
Sajószegi Gábor